Esther Nevelstein

esther.nevelstein@movare.nl

Hoi, mijn naam is Esther Nevelstein, leerkracht en moeder van dochter Sam en zoon Tom. Ik ben al een lange tijd samen met mijn partner en ‘love-to-be juf’ 😉!

Afgestudeerd in 1998, nu 22 jaar verder nog steeds dol op onderwijs. Met mijn diploma op zak ben ik gestart in het B.O. in Simpelveld op ‘d’r Henneberg’, destijds in een kleutergroep, waar mijn passie lag. Na een tweetal jaren een uitstapje gemaakt te hebben naar een Kerkraadse basisschool, kwam ik in 2002 weer terug in het Simpelveldse, waar ik nog steeds werkzaam ben op B.S. De Meridiaan.

Ik heb gewerkt in de onder-middenbouw, waarvan een aantal jaren in groep 3 en 4. Door de belangrijke rol, die het leesproces, zeker in deze groepen, met zich meebrengt, is mijn interesse en ontplooiing, studie tot leesspecialist ontstaan. “Lezen is immers de sleutel tot de wereld”.

Voor mijn leerlingen wil ik een juf zijn, waarbij ze vertrouwen en competentie t.a.v. zichzelf en anderen kunnen opbouwen. Zo kunnen ze hun eigen ik en de wereld om hen heen ontdekken en hun persoontje verrijken op sociaal-emotioneel en cognitief vlak. Ik blijf overtuigd van de kracht van het binnenste hart van de cirkel van basisontwikkeling. De basiskenmerken die m.i. de spil vormen van alle opvoedings en onderwijsprocessen; emotioneel vrij zijn, nieuwsgierig zijn en zelfvertrouwen hebben.

Dit voor kinderen kunnen betekenen is wat elke onderwijsdag het verschil maakt, passie voor onderwijs, passie voor kids!